Site haberleri

2021-2022 Bahar Dönemi İngilizce Hazırlık Sınıfları Sınav Takvimi

2021-2022 Bahar Dönemi İngilizce Hazırlık Sınıfları Sınav Takvimi

by Serdar İnce -
Number of replies: 0

2021-2022 Bahar Dönemi İngilizce Hazırlık Sınıfları Sınav Takvimi için TIKLAYINIZ.

Telafi sınavı talepleri ile ilgili önemli notlar:

1) Öğrenciler raporlu oldukları süreye ilişkin telafi sınavı isteklerini rapor bitiminden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimi’ne dilekçe vererek bildirirler; bu süre içinde başvurmayanlar bu haklarını kullanmaktan vazgeçmiş sayılırlar. (Dilekçenizde hangi tarihte hangi sınavı kaçırdığınızı açık bir şekilde belirtmeniz, ayrıca adınız, soyadınız, öğrenci numaranız, kur-sınıf bilgisi, eposta ve telefon numarası vb. bilgilere yer vermeniz gerekmektedir.)

2) Alınan raporların kabul veya reddi, Yüksekokul Yönetim Kurulunca karara bağlanır, ancak tereddüt halinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerince ya da Üniversite Yönetim Kurulu’nda değerlendirilir.

3) Telafi sınavları sınav takviminde belirtilen sürelerde sadece mazereti/raporu Yüksekokul yönetimi tarafından geçerli bulunan öğrencilere uygulanır. Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış, belgeli ve geçerli bir mazereti olmayan öğrenciler telafi sınavına alınmaz. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için raporların geçerliliği, hangi raporların kabul edildiği vb. detaylar için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı http://oidb.ankara.edu.tr/  adresindeki Haklı ve Geçerli Mazeretler ile ilgili Ankara Üniversitesi Senato Kararı Örneği’ni http://oidb.ankara.edu.tr/files/2015/05/Haklı-ve-Geçerli-Mazeretler.pdf  bağlantısından inceleyiniz.

4) Telafi sınav yeri, tarih ve saati sadece telafi sınavına girecek öğrencilere duyurulur. Duyuruları takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır.

5) Sağlık raporlarının ve diğer belgeli mazeretlerin süresi devamsızlık hakkından düşülmez. (Bkz. Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği – Madde 25http://yabdil.ankara.edu.tr/yonetmelik-ve-kurallar-2/)

ÖNEMLİ NOT: Mazeret sınavının telafisi yoktur. Sebebi ne olursa olsun mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez. Ayrıca, Kur Atlama Sınavları, Düzey Belirleme Sınavı ve Yeterlik Sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. 

Bilgi için http://oidb.ankara.edu.tr/ adresindeki Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ni ve http://yabdil.ankara.edu.tr/ adresindeki ‘Yönetmelik ve Kurallar’ sekmesindeki duyuruları mutlaka okuyunuz.