Site haberleri

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) hakkında önemli duyuru

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) hakkında önemli duyuru

by İsmail KARAGÜLLE -
Number of replies: 0

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) hakkında önemli duyuru

Tüm öğrencilerimizin toplam devamsızlıklarını ve sınav notlarını OBS sisteminden takip etmesi gerekmektedir. (Devamsızlıklarınızı 19 Ekim Salı günü itibariyle sistemde görebilirsiniz.)

OBS linki: https://obs.ankara.edu.tr:98/login.aspx?ReturnUrl=/default.aspx

Üniversite kaydı sırasında Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından size verilen kullanıcı adı ve şifre ile OBS sistemine giriş yapabilirsiniz. (Şifre konusunda sorun yaşıyorsanız Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kendi fakülte temsilciniz ile görüşmeniz gerekmektedir.)

 

Eski kayıtlı öğrencilerimizin 2021-2022 Güz döneminde harç ödemesi gerekmektedir. Henüz harcını ödememiş öğrencilerimiz varsa en kısa sürede gerekeni yapması gerekmektedir. (Harç ödemeleri Vakıfbank üzerinden yapılır. OBS sistemine girdiğinizde ne kadar harç ödemeniz gerektiği bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiye erişimde sorun yaşıyorsanız Vakıfbank şubelerine giderek öğrenebilirsiniz.)

Eski kayıtlı olduğu halde sistemde harç borcu çıkmayan öğrenciler sonraki süreçte sorun yaşayabilir. Bu nedenle bu öğrencilerin en kısa sürede Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kendi fakülte temsilcileri ile görüşmesi gerekmektedir.