Site haberleri

İngilizce Hazırlık ve Filoloji Hazırlık Sınıfları İçin Ortak Duyuru Metni

İngilizce Hazırlık ve Filoloji Hazırlık Sınıfları İçin Ortak Duyuru Metni

by İsmail KARAGÜLLE -
Number of replies: 0

İngilizce Hazırlık ve Filoloji Hazırlık Sınıfları İçin Ortak Duyuru Metni

Değerli Öğrencilerimiz,

Pandeminin seyri ve Yüksekokulumuzdaki vaka artışları nedeniyle 30 Aralık-07 Ocak tarihleri arasındaki derslerin çevrim içi (online) olarak yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu karar SADECE belirtilen tarihleri kapsamaktadır. Buradaki amaç mümkün olduğunca bulaşmayı azaltmak ve önlemektir. Tüm öğrencilerimizin  (bulundukları yerlerde) pandemi koşullarına uygun hareket ederek maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda çok daha özenli olmasını gerektiren bir dönemdir.

 

30 Aralık-07 Ocak tarihlerindeki dersler www.harmanlanmis.ankara.edu.tr sayfasında her sınıf için oluşturulan sanal sınıfta yapılacaktır. (Derse erişim konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz durumu sınıf hocalarına ya da yabdil@ankara.edu.tr adresine bildirerek teknik destek isteyebilirler.) Çevrim içi yürütülen dersler kaydedilecek ve YOKLAMA ALINACAKTIR. Tüm öğrencilerimizin derslere aktif bir şekilde katılması gerekmektedir.

 

NOT 1: Online derslere katılma imkânı olmayan öğrencilerimiz varsa bu öğrencilerimiz en kısa sürede Yüksekokul yönetimi ile yabdil@ankara.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilir.

 

10 Ocak 2022 tarihindeki Kur Atlama Sınavı ve 19 Ocak 2022 tarihindeki Yeterlik Sınavı Yüksekokulumuzda yüz yüze uygulanacaktır. Bu sınavlara girme hakkı olan tüm öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde Yüksekokulda olması gerekmektedir. Sınav duyuruları en kısa sürede www.yabdil.ankara.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. Daha önce de duyurulduğu gibi bu sınavlar yönetmeliğe göre telafisi olan sınavlar değildir. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin süreç içinde dikkatli olması, sağlığına dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir.

 

NOT 2: www.harmanlanmis.ankara.edu.tr ve www.yabdil.ankara.edu.tr sayfalarında yayınlanan duyuruların tüm öğrenciler tarafından okunduğu varsayılır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tüm öğrencilerimizin duyuruları düzenli olarak takip etmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.

 

Tekrar etmek gerekirse online eğitim yönünde alınan karar SADECE Güz Döneminin SON 1 HAFTASINI (30 Aralık-07 Ocak) kapsamaktadır. Bahar Dönemi 14 Şubat'ta başlayacak ve eğitim yine YÜZ YÜZE devam edecektir. Bu kararda herhangi bir değişiklik yoktur. (Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından alınmış aksi yönde bir karar yoktur; süreç içinde herhangi bir güncelleme olursa gerekli duyurular tarafınıza yapılacaktır.)

Filoloji hazırlık sınıfları için ÖNEMLİ NOT:

(İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Leh Dili ve Edebiyatı, Bulgar Dili ve Edebiyatı ve Ermeni Dili ve Kültürü)

1) Filoloji hazırlık sınıflarının 03 Ocak 2022 tarihinde yapılacak 2. Ara Sınavı Yüksekokulumuzda YÜZ YÜZE uygulanacaktır. Bu sınıflarda kayıtlı öğrencilerimizin belirtilen tarihte Yüksekokulda olması gerekmektedir.

2) Filoloji hazırlık sınıflarının 10-14 Ocak 2022 tarihlerindeki derslerinin nasıl yapılacağı henüz karara bağlanmamıştır. En kısa sürede duyuru yapılacaktır.

Sağlıkla kalın..

             Ankara Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetimi